Vilda naturen- vandringspaket

Boka ditt vandringspaket med två nätter och landa i härliga tystnaden och lugnet! Vandra historiska Kyrkstigen mellan Burträsk och Skellefteå som i sin helhet är  4 mil. Ca en mil från Burträsk passerar du i närheten av genuina och naturskönt belägna Melipona gård i Renbergsvattnet.

Alternativt utgå från Melipona gård och vandra någon av byns alla leder som är av varierad längd, från ett par kilometer och upp till tio. Lederna är väl utmärkta och medellätta att gå. Kom ihåg kläder för alla väder, bra vandringskängor, vattenflaska, fika mm. Karta finns på gården.

Två nätter övernattning på gården, frukost, ingredienser till en lunch och två middagar  att tillreda själva i uteköket ingår. Vi väljer lokalproducerat och ekologiskt så långt som möjligt. Välj mellan Glampingtältet, Bagarstugans sovrum och Lillstugan. Vedeldad bastu ingår, där man också tvättar sig alternativt i sjön. Naturnära och enkelt med nybyggt utedass. Dricksvatten hämtas i kallkällan. Medtag eget linne/ handduk. Bekväma sängar. Möjlighet att boka  Historisk vandring på gården/  Skogsbad.

Vandringspaket per vuxen; 1200 SEK barn; 500 SEK

Historisk guidning; per vuxen 350 SEK Barn följer med gratis

Skogsbad; per vuxen 350 SEK

Buss Skellefteå – Burträsk:  www.tabussen.nu

The wild nature – hiking package

Book your two-night hiking package and soak up the peace and quiet of nature!  Hike the historic Kyrkstigen trail between Burträsk and Skellefteå, which entire length is about 40 kilometers. About 10 kilometers from Burträsk you will pass near the authentic and scenic Melipona farm in Renbergsvattnet. Alternatively, start from the farm and hike one of the village’s many trails of varying lengths, from a couple of kilometers to 10 kilometers. The trails are well marked and moderately easy to walk. Remember to bring clothes for all types of weather, good hiking boots, a water bottle, snacks etc. Maps are available at the farm.

Two nights’ accommodation on the farm, breakfast, ingredients for one lunch and two dinners that you can prepare yourself in the outdoor kitchen are included. We choose locally produced and organic ingredients as far as possible. Choose between the Glamping Tent, the Baker’s Cottage Bedroom or the Small Cottage. A wood-fired sauna is included, where you can also wash yourself, or in the lake if you prefer. Here you will live simply and close to nature with a newly built outhouse. Drinking water is taken from the cold spring. Bring your own linen and towels to our comfortable beds. There is a possibility to book a Historical hike on the farm or Forest bathing (bathing in the forest atmosphere).

The hiking package: 1200 SEK per adult, 500 SEK per child.

Historical guided tour: 350 SEK per adult and children can come along for free.

Forest bathing: 350 SEK per adult.

You can find buses Skellefteå – Burträsk at www.tabussen.nu

 

Sommarcafé

Håll utkik i sociala medier efter vårt popup-café med gäster! Mer info kommer. Vi serverar ekologiskt kok-kaffe från vedspisen i gårdens utekök och smörgås från bagarstugan. Glass hör också sommaren till!

Fb/ Instagram; Melipona_Renbergsvattnet123

Summer Café

Keep an eye out on social media for our pop-up café with guests! More info will come. We’ll be serving “kokkaffe”, organic coffee that we boil on a wood stove in the farm’s outdoor kitchen, and sandwiches from the baker’s cottage. Ice cream is also available in summer!

Facebook/ Instagram: Melipona_Renbergsvattnet123

Barris djurskola

Hej alla barn och vuxna kom och mys med gårdens djur; kaniner, katter, hund, höns, bin, hästar och får! Lär dig mer om djuren, vad behöver de för att må bra?

Boka ditt besök, endast mindre sällskap, 1-2 familjer. Fikat är i huvudsak ekologiskt. 2,5 timmar. Säsongsstart 1 maj.

Betalning inklusive kaffe/te/saft och smörgås; 490 kr (2 vuxna, 1-2 barn)
390 kr (1 vuxen, 1-2 barn) Extra barn 50 kr, extra vuxen 100 kr.

Barris’ School about Animals

Hi, all children and adults! Come and cuddle with the farm animals: rabbits, cats, dog, chickens, bees, horses, and sheep! Learn more about the animals, what do they need to feel good?

Please book your visit. It is for small groups only, 1-2 families, and the visit takes 2.5 hours. The food/snack is mainly organic. The season starts on May 1st.

Payment includes coffee/tea/juice and sandwiches: 490 SEK (2 adults, 1-2 children), 390 SEK (1 adult, 1-2 children). Add 50 SEK per additional child and 100 SEK per additional adult.

Elda & baka

I den timrade bagarstugan från 1800-talet skapas magi! Med eldens hjälp gräddas det go-doftande brödet av ekologiska ingredienser. Vi använder klassiska recept från bygden som Hälla-kaka, men kryddar också gärna med säsongens örter såsom de nyttiga nässlorna. Lär dig elda, göra deg, baka ut och grädda. Vi avrundar med kok-kaffe och nybakt smörgås!

Tid ca 4 timmar. Per vuxen inklusive ved, ekologiskt fika, ingredienser samt bakat bröd; 500 SEK

Bokning och frågor; info@melipona.se  070 395 66 81

Betalningsuppgifter se hemsidan längst ned.

Fire & baking

Magic is made in the 19th century Baker’s Cottage built with logs. With the help of the fire, the sweet-smelling bread is baked from organic ingredients. We use traditional recipes from the village such as the Hälla-kaka flat-bread, but we also like to use the herbs that are in season such as the nutritious nettles. Learn how to make the fire in the wood-stove, make the dough, shape the bread and bake it. We round up the baking with coffee that we boil (kokkaffe) and a freshly baked sandwich!

Estimated time: 4 hours. Price per adult is 500 SEK and includes firewood, organic coffee, ingredients, and baked bread.

To book or ask questions: info@melipona.se tel. +46 70 395 66 81

For payment details see the website at the bottom.